Αγγειοχειρουργός
Δρ. Γεώργιος Ι. Ελευθερίου
Διδάκτωρ Ιατρικής Παν. Αθηνών
Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής Metropolitan Hospital
Email
gelef@icloud.com
Ο αγγειοχειρουργός Γεώργιος Ελευθερίου σπούδασε και αποφοίτησε αποφοίτησε από την ιατρική σχολή Αθηνών το 1990.
Απέκτησε την ειδικότητα υπηρετώντας στην ΄Β Προπαιδευτική Χειρουργική του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην αγγειοχειρουργική κλινική του ΠΓΝΑ “Γεννηματά” το 2001.
Το 2000 απέκτησε τον τίτλο του ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ.
Συνέχισε την μετεκπαίδευση του σε μεγάλα αγγειοχειρουργικά κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής.
Το 2002 ξεκίνησε να εργάζεται ως επιμελητής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν” και στη συνέχεια ανέλαβε υπεύθυνος του αγγειοχειρουργικού τμήματος του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ.
Το 2005 ανέλαβε ως Αναπληρωτής Διευθυντής του νοσοκομείου "Metropolitan" Αθηνών και από το 2016 έλαβε τον τίτλο του Διευθυντή Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο νοσοκομείο "Metropolitan" στην Αθήνα.
Με συμμετοχή σε πληθώρα διεθνών συνεδρίων παρουσιάζει πλούσιο συγγραφικό έργο σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά με θέμα τις νεώτερες εξελίξεις στην αγγειοχειρουργική.
Ιδιαίτερα κλινικά του ενδιαφέροντα αποτελούν:
Από το 2001 είναι υπεύθυνος του Αγγειοχειρουργικού - Αγγειολογικού Αθηνών. Με σκοπό να προσφέρει αξιόπιστες θεραπείες των αγγειακών προβλημάτων σε ένα πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο με άρτια ενημερωμένο προσωπικό. Αποσκοπεί δε στη λεπτομερή διάγνωση και αντιμετώπιση κάθε μορφής φλεβικής νόσου (κιρσοί, ευρυαγγείες, φλεβικά έλκη, θρόμβωση, φίστουλες κ.ά.). Στηρίζεται πάντα σε αποδεδειγμένες μεθόδους θεραπείας, εφαρμόζοντας απόλυτα σύγχρονες τεχνικές κάνοντας τη θεραπεία απλούστερη, ανώδυνη και ασφαλέστερη.
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την μακροχρόνια πείρα και τις επιτυχημένες θεραπείες ασθενών καθιστούν τον Δόκτωρ Γεώργιο Ελευθερίου έναν από τους καλύτερους αγγειοχειρουργός στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα στην διάγνωση, θεραπεία και αντιμετώπιση κάθε μορφής φλεβικής και αρτηριακής πάθησης.
Ο Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αγγειοχειρουργός και Διευθυντής του Αγγειοχειρουργικού τμήματος του Νοσοκ. Metropolitan κ. Γιώργος Ελευθερίου, παραχώρησε στο ΥΓΕΙΑΣ ΔΡΟΜΟΙ τη συνέντευξη που ακολουθεί, διαφωτίζοντας έτσι τους ανθρώπους γύρω από τον τομέα της Αγγειοχειρουργικής.
Η αγγειοχειρουργική είναι η ειδικότητα που ασχολείται με τις παθήσεις των αγγείων του σώματος, αρτηριών και φλεβών, εκτός από τα αγγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου. Αντικείμενό της είναι τόσο η αγγειακή παθολογία όσο και η χειρουργική ή η επεμβατική αποκατάσταση αυτών των παθήσεων με την χρήση ακτινολογικών μηχανημάτων ή υπερήχων
Η σύγχρονη αγγειοχειρουργική μετρά ήδη πολλές δεκαετίες στο εξωτερικό, γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες με την εφαρμογή νέων τεχνικών όπως οι ενδονάρθηκες (stents) και τα μπαλόνια καθώς και η ενδοαυλική αποκατάσταση των ανευρυσμάτων. Αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε πρωτόγονη μορφή αναφέρονται από τον 2 μ.Χ. αιώνα! Στην χώρα μας εμφανίσθηκε ως επίσημη ειδικότητα στην δεκαετία του 1989.
Οι παθήσεις των αγγείων χωρίζονται σε 3 μεγάλες κατηγορίες: Παθήσεις των αρτηριών, παθήσεις των φλεβών και παθήσεις των λεμφαγγείων. Από αυτές οι πιο συχνές είναι οι φλεβικές παθήσεις όπως είναι οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες. Ακολουθούν οι αρτηριακές παθήσεις όπως είναι οι αρτηριακή αποφρακτική νόσος λόγω αθηρωμάτωσης, οι στενώσεις των καρωτίδων και τα ανευρύσματα κοιλιακής αορτής.
Όταν πρόκειται για φλεβικές παθήσεις τα συχνότερα είναι το πρήξιμο των κάτω άκρων και οι κιρσοί που πολλές φορές συνοδεύονται με καυσαλγίες και ερυθρότητα ή φλεβικά έλκη. Για τις αρτηριακές παθήσεις το συχνότερο είναι ο πόνος των κάτω άκρων κατά την βάδιση που στην ιατρική λέγεται διαλείπουσα χωλότητα. Επίσης παροδικά εγκεφαλικά επεισόδια θα πρέπει να βάζουν σε υποψία για πιθανές στενώσεις των καρωτίδων
Μεγάλο εύρος αγγειακών αντιμετωπίζεται συντηρητικά κατά τα αρχικά στάδια η χειρουργικές επεμβάσεις είναι η λύση για προχωρημένες καταστάσεις ενδεικτικά αναφέρω στενώσεις καρωτίδων άνω του 70%, μεγάλη φλεβική ανεπάρκεια και κιρσοί, άλγος βαδίσεως που εμφανίζεται σε απόσταση κάτω των 100 μέτρων. Αυτός είναι και ο λόγος που η επίσκεψη στον αγγειοχειρουργό πρέπει να γίνεται με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων καθώς μπορεί να καθυστερήσει την εξέλιξη των αγγειακών παθήσεων.
Αυτό εξαρτάται από το χειρουργείο πχ. η αντιμετώπιση των κιρσών των κάτω άκρων απαιτεί μόνο ένα βράδυ στο νοσοκομείο ενώ η χειρουργική αποκατάσταση ενός ανευρύσματος κοιλιακής αορτής θα χρειασθεί περίπου μία εβδομάδα. Πάντως με τις σύγχρονες τεχνικές που εφαρμόζουμε ο χρόνος αποκατάστασης έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν.
Θα έλεγα η μεγαλύτερη επανάσταση στον κλάδο μας είναι η ενδοαυλική αποκατάσταση ανευρυσμάτων και αρτηριακών στενώσεων με την χρήση stents και μπαλονιών και μετά ακολουθεί η αντιμετώπιση των κιρσών με την χρήση laser. Οι τεχνικές αυτές είναι πλέον ώριμες και ήδη στην χώρα μας υπάρχει σημαντική εμπειρία.
Μου εξήγησε αναλυτικά τα αίτια, τα συμπτώματα και τους κίνδυνους των κιρσών. Ακολούθησα την προτεινόμενη θεραπεία και όλα πήγαν καλά.
Κορυφαίος αγγειοχειρουργός.
Εξαιρετικός! Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη, θα τον πρότεινα ανεπιφύλακτα!!!
Εξαιρετικός επιστήμονας και πολύ πολιτισμένος άνθρωπος. Με κατατόπισε πλήρως για την κατάσταση της υγείας μου με προτροπή να δίνω ιδιαίτερη σημασία στην προληπτική ιατρική και οι συμβουλές του για πιο ορθολογική και υγιεινή ζωή από μέρους μου ήταν εξαιρετικές. Συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους την επίσκεψή τους για προβλήματα που άπτονται της ειδικότητας του, τον Καθηγητή κ. Ελευθερίου.
Μου άφησε πολύ καλή εντύπωση. Τον συστήνω χωρίς κανένα ενδοιασμό.
Ο γιατρός είναι απλός στη συμπεριφορά μα και ταυτόχρονα επεξηγηματικός και με πολύ καλή κατάρτιση στον τομέα του!
Άριστος και κατατοπιστικότατος.
Έχω μείνει πολύ ικανοποιημένη από τον γιατρό, τον προτείνω ανεπιφύλακτα!!
ΠΗΓΕΣ: Βιογραφικό, καθηγητές αγγειοχειρουργοί, αγγειοχειρουργός & υγεία.